TTV T.O.P

Recreanten

Woensdagavond: Recreantenavond

Woensdagavond is de avond van de recreanten bij TOP. Tussen acht uur en kwart voor negen druppelen de recreanten binnen. Na de koffie beslissen we met elkaar wat we die avond gaan doen: enkelen of dubbelen. Vervolgens loten we de poultjes, zodat je niet altijd dezelfde tegenstanders hebt. Er wordt fanatiek maar sportief gespeeld maar er wordt ook veel gelachen. Na het spelen zitten we gezellig met een drankje bij elkaar en wordt er heel wat afgepraat en gelachen.

We spelen regelmatig toernooitjes tegen bevriende verenigingen uit Reeuwijk, Berkenwoude, Montfoort en Hoofddorp. De recreantengroep is een heel gevarieerde groep mensen. Zo’n 25 mannen en vrouwen, van 25 tot 75 jaar. Gezelligheid en sportiviteit staan voorop.

Verder hebben de recreanten zo hun tradities. Ieder jaar aan het eind van het seizoen, voordat de zomervakantie begint, gaan we met z’n allen uit eten om het seizoen af te sluiten. Half augustus, als we aan een nieuw tafeltennisjaar beginnen, starten we met een gezellige openingsavond. Er wordt een toernooitje gespeeld, er zijn lekkere hapjes en de twee recreantenbekers worden uitgereikt.

De runners-up-cup (vanwege zijn afmetingen ook wel "het vogelbadje" genoemd) voor diegene die in het afgelopen jaar de meeste progressie heeft gemaakt en de nieuw-talent-cup, voor diegene die het afgelopen jaar lid is geworden bij de recreanten en grote vooruitgang in zijn/haar spel heeft geboekt.

Tot slot wil ik nog iets opmerken wat heel belangrijk is: bij de recreanten moet niets. Als je een keer niet kan komen hoef je je niet af te melden of zo. Heb je zin en/of tijd dan kom je lekker spelen en komt het een keer niet uit: even goede vrienden. Dit geldt ook voor de andere activiteiten zoals toernooitjes, het etentje enz.